06 de febrer de 2018
06.02.2018

Aquests són els formatges retirats per un cas de meningitis

Els lots dels que se sospita estan sent retirats del mercat a Catalunya i Madrid

08.02.2018 | 07:11
Aquests són els formatges retirats per un cas de meningitis

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), dependent del Ministeri de Sanitat, ha informat de la retirada de tots els lots de formatge de llet crua d'ovella de pasta tova 'b', de l'empresa basca Ohian Txiki Koop , després d'haver-se detectat un cas de meningitis a Madrid que podria estar vinculat al seu consum.

L'afectat, que evoluciona favorablement, va patir una intoxicació alimentària per 'Listeria monocytogenes' presumptament associada a aquest formatge, tot i que també podrien estar implicats els formatges 'Gutizia', de llet crua d'ovella, i 'Beltza', un formatge làctic-rull de llet crua d'ovella.

Els productes implicats han estat distribuïts en les comunitats autònomes de Madrid, Catalunya i País Basc però de moment, segons ha informat Aecosan, només s'està efectuant la retirada de tots els lots de formatge de llet crua d'ovella de pasta tova.

A més, com a mesura de precaució s'aconsella a les persones que tinguin al seu domicili algun envàs d'aquests productes que s'abstinguin de consumir-los i, en cas d'haver-los consumit ja, es recomana acudir a un centre sanitari "si presenten alguna simptomatologia no habitual" .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook