La Fiscalia de Barcelona va defensar ahir que la fins ara fiscal cap de Barcelona, Ana Magaldi, «a tot moment ha actuat amb estricte respecte a les normes» que regeixen l'actuació del Ministeri Fiscal en decidir arxivar una investigació per presumpta prevaricació contra el president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, de quan era alcalde de Badalona.

En un comunicat, la Fiscalia informat que el 12 de juny del 2006 es van incoar diligències d'investigació arran d'una denúncia presentada per l'Associació de propietaris de la unitat residencial Mas Ram de Badalona-Tiana, una investigació que Magaldi va encarregar al fiscal delegat de la Secció de Medi Ambient i Urbanisme, Antoni Pelegrín.

Van denunciar presumptes irregularitats en una operació urbanística del club de bàsquet Joventut Badalona i també subvencions milionàries atorgades pels governs municipals de Badalona a aquest club des del 2002 a través de la fundació Badalona, Capital Europea del Bàsquet.

Després de dos anys d'investigació, la fiscal cap va considerar que procedia l'arxivament de les actuacions després de valorar el resultat de les perquisicions, però el fiscal encarregat del cas va discrepar d'aquesta decisió i va plantejar noves diligències. La discrepància es va elevar al fiscal superior de Catalunya, que va confirmar l'1 de desembre la decisió de Magaldi d'arxivar la investigació.