Un total de 210 agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil que van estar desplaçats a Catalunya durant el referèndum gaudiran d'un cap de setmana gratuït en establiments de la Regió els propers 13 i 14 d'abril gràcies a la iniciativa d'Hostetur, Associació d'Empresaris de hostaleria i Allotjaments Turístics de la Costa Càlida.

«En nom del Govern d'Espanya he volgut transmetre el meu agraïment a la presidenta d'Hostetur per aquesta mostra sincera de reconeixement a l'extraordinària tasca que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han desenvolupat a Catalunya durant el desafiament secessionista", ha indicat el delegat, que ha mostrat el seu desig que altres patronals de la resta d'Espanya seguissin aquest exemple.

«Tant de bo se li hagués pogut realitzar aquesta invitació als milers d'agents que van estar destinats allà durant aquests dies, i tant de bo també que aquesta iniciativa d'Hostetur serveixi perquè altres patronals de la resta d'Espanya es llancin a fer alguna cosa semblant», ha afegit Bernabé .

Maria del Mar Martínez ha explicat que els agents estaran distribuïts en hotels i apartaments de Mazarrón, San Pedro del Pinatar, La Manga, Águilas, Los Alcázares, Los Narejos i Cartagena. «Entre els 30 establiments que formem Hostetur, hem donat aquests 210 caps de setmana als agents i les seves parelles. A més de diferents activitats d'oci i culturals, farem aquest sopar de reconeixement a la qual assistiran els 420 agents i representants institucionals de la nostra regió », ha assenyalat la presidenta de l'associació. Durant la seva estada realitzaran, així mateix, una visita per llocs emblemàtics de la costa, incloses Cartagena i La Manga.

"Van viure moments difícils"

Els socis de Hostetur van prendre aquest acord en la seva Assemblea General, celebrada el passat 11 d'octubre. «Fent-nos ressò dels difícils moments i els greuges soferts per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat desplaçades a Catalunya amb motiu de la deriva independentista», ha indicat Maria del Mar Martínez.

La iniciativa, traslladada per la Delegació del Govern, va ser acollida amb entusiasme pel Ministeri de l'Interior, i han estat els departaments de serveis socials de Policia Nacional i guàrdies civils els encarregats d'adjudicar les estances.