La Guàrdia Civil situa l'empresari i fundador de Mediapro Jaume Roures en el Comitè Executiu que apareixia en el document anomenat «Enfocats», considerat full de ruta del procés per a la declaració d'independència de Catalunya i confiscat al domicili de Josep Maria Jové, número dos de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras. Segons el citat informe que obra ja en poder del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa per rebel·lió contra 28 dirigents independentistes, Roures "podria integrar-se al Comitè Executiu que es va plasmar en aquell document en qualitat de professional expert en l'àmbit de la comunicació». Segons els agents, els màxims responsables del moviment independentista són conscients que «comptar amb el suport d'un proveïdor de serveis audiovisuals de l'entitat Mediapro permetria difondre el missatge sobiranista a un públic molt més gran».

Per això conclouen que l'acció de comunicació que es va plantejar a «Enfocats» va ser clau i que per això els dirigents independentistes «es van valer de mitjans de comunicació social públics i privats erigint-se la figura de Jaume Roures Llor a element cabdal per a la difusió del missatge independentista».

Logística de l'1-O

La Guàrdia Civil va situar en un nou informe remès al Tribunal Suprem els dirigents d'ERC Marta Rovira i Oriol Junqueras en el nucli dur de la logística del referèndum de l'1 d'octubre, amb Josep Maria Jové, secretari general de Vicepresidència i de la Conselleria d'Economia i Hisenda, com «cervell» a les ordres dels dos primers.

En un informe de 172 pàgines de 31 de gener remès al Tribunal Suprem, a què va tenir accés Europa Press, la Guàrdia Civil analitza les trucades intervingudes per concloure que Jové «va ser el cervell de la logística del referèndum, però rebent ordres i despatxant assumptes directament amb Marta Rovira i Oriol Junqueras».

La policia també va acreditar que la Generalitat de Catalunya es va gastar com a mínim 1,5 milions d'euros en el referèndum il·legal d'independència del passat 1 d'octubre i desmenteix així els informes que els havia remès l'administració d'aquesta comunitat autònoma en què acreditava que cap conselleria havia destinat fons públics per a l'1-O. La Guàrdia Civil situa al exrepresentant del Govern de la Generalitat a la UE Amadeu Altafaj com la persona que va ordenar les transferències als observadors internacionals del referèndum.

El coronel Diego Pérez de los Cobos, nomenat pel fiscal cap de Catalunya com a coordinador de les Forces de Seguretat per l'1 d'octubre, va explicar a la seva declaració davant el jutge del Tribunal Suprem que l'actual cap dels Mossos d'Esquadra, Ferrán López, no li va dir la veritat sobre el dispositiu policial que tenia previst engegar la policia autonòmica per impedir

el referèndum il·legal.Els Mossos d'Esquadra van donar prioritat a auxiliar els ferits per les càrregues policials durant el referèndum de l'1 d'octubre. Així es desprèn de diverses comunicacions internes del cos, publicades aquest dimecres per La Vanguardia, en les quals els agents reben ordres «d'auxiliar les persones ferides».