20 de febrer de 2018
20.02.2018

Llibertat sense mesures cautelars per a Artur Mas

Ha estat interrogat durant més de dues hores i Vox ha demanat 60.000 euros de fiança i retirada del passaport

20.02.2018 | 13:12
Llibertat sense mesures cautelars per a Artur Mas

El magistrat del Tribunal Supermo Pablo Llarena no ha acordat cap mesura cautelar contra l'expresident de la Generalitat de Catalunya i expresident del PDeCAT, Artur Mas, després de la declaració de tres hores que aquest ha prestat per la seva implicació en el procés sobiranista.

Fonts jurídiques han assenyalat que li ha preguntat si estarà a la disposició de l'alt tribunal sempre que se'l convoqui, a la qual cosa l'exmandatari ha contestat afirmativament.

La decisió s'adopta malgrat que l'acusació popular, exercida pel partit Vox havia sol·licitat que se li imposés una fiança d'almenys 60.000 euros per evitar la presó, a més de compareixences quinzenals davant un jutge i retirada de passaport.

La Fiscalia no ha informat de la postura que ha adoptat sobre aquest tema.

Mas ha estat inclòs entre els investigats per l'instructor del procés, Pablo Llarena, pels càrrecs que va exercir com a president del partit i perquè formava part del presumpte comitè estratègic del procés sobiranista català dissenyat en el document 'Enfocats'.

Aquest pla de ruta va ser confiscat al domicili de Josep Maria Jové, mà dreta de l'exvicepresident de la Generalitat a la presó preventiva Oriol Junqueras.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook