26 de febrer de 2018
26.02.2018

Colau assegura que va parlar amb Felip VI per retreure-li el discurs del 3-O

El monarca li va dir que el seu paper era defensar la Constitució i la batlle li va contestar que hi havia moltes maneres de fer-ho

26.02.2018 | 16:32
Colau assegura que va parlar amb Felip VI per retreure-li el discurs del 3-O

L´alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dilluns, en una entrevista a El Món a Rac1, que poc abans del sopar dels organitzadors del Mobile World Congress va apropar-se al rei Felip VI per explicar-li els motius de la seva absència a la recepció del monarca feta la mateixa tarda de diumenge. Segons Colau, va aprofitar el moment per retreure-li el seu discurs del 3 d´octubre, la seva benedicció a les càrregues policials de l´1-O i la seva manca "d´empatia" amb la ciutadania catalana.

"Li vaig que sabia que el que havia fer al besamans era inaudit, però que havia d´entendre que la situació és molt anòmala, que hi ha una situació molt difícil i que el seu discurs del dia 3 d´octubre es va percebre amb una manca d´empatia important. Les coses es poden fer de moltes maneres diferents i molts esperàvem un discurs el 3-O més conciliador", ha detallat l´alcaldessa. Colau, que no ha volgut concretar massa la resposta del rei, ha explicat que el monarca va ser "molt educat" amb ella i li va dir que "el seu paper era defensar la Constitució. "Jo vaig dir que ho entenia, que no esperava altra cosa d´ell, però que es pot fer de maneres molt diferents", ha conclòs.

Ada Colau ha defensat no haver assistit a la recepció en protesta per la situació "d´excepcionalitat" i, en canvi, sí acudir al sopar muntat per GSMA, els organitzadors del Mobile. Amb tot, ha explicat que l´esdeveniment al Palau de la Música no va ser un moment còmode. "No era una situació senzilla ni la més relaxada possible, però dins del que cap, del que podia anar, va anar bé", ha explicat. A més, l´alcaldessa afirma que entén els que la critiquen per no absentar-se també del sopar, però defensa que no podia faltar. "Entenc que sempre hi haurà gent que voldrà més. Però jo no sóc una ciutadana, sóc alcaldessa, i és inconcebible que jo no vagi a un sopar que organitza un congrés del que som amfitrions i coorganitzadors.

Si no anés al sopar els més s´alegrarien serien dels que després ens volen culpar de tots els mals", ha comentat. Pel que fa als incidents que es van produir a l´exterior del sopar i que van enfrontar manifestants amb la policia, Colau ha defensat que "a Barcelona tothom té dret a manifestar-se però hi ha qüestions d´ordre públic, que són cosa dels Mossos i on la Guàrdia Urbana només dona suport a les tasques, per garantir l´accés i la seguretat al sopar", ha dit.

Del que s´ha mostrat segura l´alcaldessa és que ni les protestes ni el conflicte institucional català posen en perill la continuïtat del Mobile a Barcelona. Segons Colau, que el congrés es mantingui en els propers anys a la capital de Catalunya "està garantit". "Estan molt contents de com va tot, diuen que el nivell d´inscripcions s´ha disparat. Ells el que volen és que el congrés funcioni i es desenvolupi amb normalitat, no es posen en política. Ningú ha qüestionat la continuïtat a Barcelona i hi ha un conveni fins a 2023. I tampoc el govern de l´Estat", ha sentenciat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit