La CUP es va mostrar molesta amb les especulacions sobre possibles candidatures alternatives a la de Jordi Sánchez, ara que Carles Puigdemont ha cedit el pas al nou candidat de JxCat. Els anticapitalistes no entenen que ara Esquerra aparegui als mitjans recordant que correspondria «legítimament» al seu líder, Oriol Junqueras, ser el candidat a la presidència de la Generalitat. «Formalment, a la CUP només se li ha fet arribar una nova candidatura, que és la de Jordi Sánchez. El Consell Polític de dissabte decidirà en aquests termes perquè no se'ns ha fet arribar cap altra. Si hi ha altres candidatures per part d'ERC o de JxCat, demanem que se'ns facin arribar amb claredat per prendre les nostres decisions», va etzibar la diputada Natàlia Sánchez en declaracions a la premsa des del Parlament.

En aquest sentit, la diputada va insistir que, tant a dia d'avui com a la reunió d'aquest dissabte, els anticapitalistes «només valoraran les propostes en ferm sobre la taula, no les que arriben per la premsa o altres vies». «En cap cas se'ns ha fet arribar cap altre nom ni formal ni informalment. No li donem més solidesa a propostes com la de Junqueras perquè una proposta diferent a Sánchez, com a mínim, s'ha de presentar a les altres formacions de la manera més formal possible», va afegir Natàlia Sánchez.

Programa «republicà»

En qualsevol cas, tant si es tracta de Jordi Sánchez, d'Oriol Junqueras, com de Jordi Turull o qualsevol altre nom que es pugui proposar per a candidat, la CUP va voler deixar clar que «prefereix un president que apliqui un programa republicà».