07 de març de 2018
07.03.2018

Santi Vila es descarta per liderar la llista del PDeCAT a Barcelona

Carrega contra ERC per contradir-se defensant les eleccions per després desdir-se'n i es pregunta si és prudent investir algú que està «sub judice»

07.03.2018 | 07:10
Santi Vila, en una imatge d´arxiu.

L'exconseller Santi Vila va descartar ahir presentar-se a les primàries del PDeCAT per encapçalar una candidatura a les municipals del 2019 a Barcelona, i va argumentar que és necessari la reagrupació de l'espai liberal progressista al voltant del partit per poder aspirar a una victòria electoral.

«El PDeCAT, tant per a Barcelona com per a Catalunya, serà un espai necessari però no suficient, per intentar fer un projecte ambiciós» que ha de passar per la reconfiguració del centre liberal progressista, va sentenciar en una entrevista d'Europa Press.

En preguntar-se-li si això ha de liderar-ho el PDeCAT, va assegurar que han de fer-ho persones amb projecte i que el partit, la coordinadora general del qual és Marta Pascal, és l'espai «més fort i millor articulat» de tots els que han aparegut, com Lliures i Units per Avançar, entre altres.

Per a Vila, l'espai liberal progressista està fragmentat i és necessari reagrupar-lo, abans de qualsevol convocatòria electoral, si s'aspira a guanyar eleccions: «És condició sine qua non. Lliures seria necessari en un projecte d'aquesta magnitud, com la Nova Convergència, com el Partit Demòcrata, Avancem i la democràcia cristiana.

Aquest espai ha implosionat, i les grans victòries polítiques a França, Espanya i Catalunya, sempre es produeixen quan hi ha un projecte aglutinador». Sí que va deixar clar que ell no té intenció de presentar-se a les primàries impulsades pel PDeCAT de cara a les municipals perquè vol atendre la carpeta judicial que té oberta, i considera que seria «poc responsable que, amb un procés judicial obert, assumís compromisos amb la ciutadania i després els fallés» en cas de ser condemnat.


«Assumir responsabilitats»

«Primer haig d'assumir responsabilitats polítiques i judicials per la legislatura anterior, i quan ho tingui liquidat, res m'agradaria tant com tornar a la política», ha subratllat Vila, que ha evitat concretar si es veu encapçalant un altre projecte en les municipals amb l'argument que la component partidista en un projecte municipal no és important.

«O és que l'alcalde Pasqual Maragall, i fins i tot Xavier Trias, eren homes de partit? O és que Tierno Galván va ser un home de partit, o en aquests moments l'alcaldessa de Madrid? Com més sectari i partidista és un alcalde, però alcalde és», va recalcar.

Vila va acusar ERC de contradir-se en defensar un avançament electoral poc abans de proclamar-se la independència però després desdir-se'n, i ha assegurat que el llavors president Carles Puigdemont (PDeCAT) va afirmar: «No em veig sent un president virtual, d'un país virtual, en una societat anímica i institucionalment devastada».

Segons Vila, partidari d'aquells comicis, va haver-hi una reunió tres dies abans que els consellers d'ERC excepte Oriol Junqueras (sempre caut, apunta) es van pronunciar sobre si el millor era la independència o eleccions, però els dubtes dels republicans van desaparèixer l'endemà en una altra reunió en boca de la secretària general, Marta Rovira («intensa, irascible i fanatitzada»).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades