10 de març de 2018
10.03.2018

«Agafes les que tenen les mamelles més grosses, els hi dones, i ja està»

Aquesta és l'expressió que va utilitzar l'exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, i que va portar diferents partits a demanar-li que dimiteixi

10.03.2018 | 08:32

El diputat d'ERC i exsecretari general d'Hisenda Lluís Salvadó va demanar ahir perdó després que es filtrés una conversa seva amb un altre interlocutor sobre la recerca d'una dona per ocupar un càrrec. «Agafes les que tenen les mamelles més grosses, els hi dones, i ja està, et quedes tan ample», hauria dit Salvadó al seu «amic». La filtració la va publicar ahir Antena3, després de les mobilitzacions multitudinàries pel Dia Internacional de la Dona.

En un missatge a Twitter, l'exsecretari d'Hisenda va reconeixer que és una conversa «en absolut apropiada» i va demanar disculpes «d'entrada i sortida». A més, va apuntar que el diàleg –que situa al juliol– no és amb l'exsecretari general de Vicepresidència Josep Maria Jové, tal com apuntava Antena3, sinó amb un «amic». Va lamentar que «és l'enèsima conversa amb familiars i amics filtrada per la policia que res té a veure amb la causa» del procés sobiranista per la qual està sent investigat. Per això, va concretar que presentarà «una denúncia per protegir la intimitat de terceres persones».

La conversa, segons Antena 3, tracta sobre la recerca d'una dona per ser consellera d'Ensenyament. «La dona de Puigdemont no és romanesa? Suposo que ella sí que s'hi posarà», diu l'interlocutor no identificat. Salvadó li respon: «Estan buscant una romanesa via la dona de Puigdemont, o una brasilera, que també són resultones». El diputat d'ERC afegeix que no és fàcil trobar dones per ocupar càrrecs, i el seu interlocutor li replica: «Trobar dones és missió impossible, és més fàcil inaugurar un auditori que trobar dones». L'exsecretari d'Hisenda conclou: «Agafes les que tenen les mamelles més grosses, els hi dones i ja està, et quedes tan ample».

Les reaccions

Poc abans del tuit de l'exsecretari d'Hisenda demanant perdó, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, va sentenciar també per Twitter que les paraules de Salvadó són «inapropiades i no es corresponen a l'ideari d'ERC». La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies destituïda amb el 155 i dirigent d'ERC, Dolors Bassa, ho va qualificar com a «paraules impròpies de qualsevol home del segle XXI».

Per altra banda, la CUP va demanar la dimissió del diputat d'ERC en el Parlament. «No podem tolerar els comentaris masclistes i xenòfobs», van exposar a través de Twitter. Qüestió que també s'hi va sumar el líder de CatECP, Xavier Domènech, qui va qüestionar que Salvadó pugui ser diputat després dels seus «comentaris masclistes». Igual que el delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, el qual va titllar d'«esgarrifosos» els comentaris i li va demanar que reflexioni sobre si hauria de deixar l'escó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook