El Consell de Ministres va aprovar ahir un projecte de decret llei per a la recuperació d'una part de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012 del personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya. Ho va explicar en roda de premsa el delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, que va detallar que l'acord servirà perquè aquests treballadors rebin, en un sol pagament, la quantitat equivalent al 20,77% de l'import que van deixar de percebre per les retallades.

Segons el Govern central, aquesta mesura afectarà més de 200.000 funcionaris i empleats públics, i es destinaran 136 milions d'euros per fer-la efectiva. Millo va explicar que era una mesura inajornable per «compensar l'esforç sostingut dels treballadors públics» que van veure reduïdes les seves retribucions.

El Consell de Ministres també va aprovar un acord pel qual Catalunya sol·licita l'adhesió al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) de finançament a les Comunitats Autònomes per 2018 per una quantitat de 3.477 milions d'euros. Millo va recordar que el Ministeri d'Hisenda va informar al gener l'import disponible del fons per al primer trimestre de l'any. Amb l'acord aprovat, Catalunya també manifesta el compromís de complir amb allò que disposa el Reial decret Llei de mesures de sostenibilitat financera de les Comunitats Autònomes i dels ens locals.