? L'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí va anunciar ahir que ha abandonat Bèlgica i s'ha reincorporat a la Universitat de Saint Andrews, situada a Escòcia. «L'exili català arriba al Regne Unit: gaudint de la meva llibertat de moviments com a ciutadana europea, aquesta setmana m'he reincorporat a la Universitat de St. Andrews», va explicar en una publicació al seu compte de Twitter.

En declaracions a Vilaweb recollides per Europa Press, va assegurar que torna a aquesta universitat com a catedràtica d'Economia, la feina que tenia abans de ser nomenada consellera el juliol, i que ha presentat la seva dimissió com a consellera, càrrec del que estava cessada pel 155: «D'acord amb el president Puigdemont, he presentat la renúncia com consellera d'Ensenyament».

Així i tot, va reivindicar que seguirà compromesa amb la independència de Catalunya i que ara «hi haurà tres països on hi haurà exiliats catalans», en referència al fet que ella estarà en al Regne Unit, diversos exconsellers i diputats a Bèlgica, i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel a Suïssa.

Clara Ponsatí va ser una dels membres del Govern de la Generalitat que van marxar a Bèlgica després de la proclamació de la República catalana del 27 d'octubre i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que la cessava com consellera d'Ensenyament.