El Jutjat contenciós administratiu número 3 de Barcelona ha estimat el recurs presentat per la Delegació del Govern central a Catalunya contra la retirada d'un bust del rei Joan Carles del saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona, que haurà de col·locar un retrat de Felip VI.

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, va demanar ahir en roda de premsa que es compleixi aquesta sentència, que recorda l'obligació de l'Ajuntament de col·locar el retrat del rei en un «lloc preferent i d'honor del seu saló de plens», quelcom que han de complir tots els ajuntaments espanyols.

El Govern d'Ada Colau va retirar el bust de Joan Carles I del saló de plens al juliol del 2015, pocs mesos després d'iniciar el seu mandat, i va argumentar que ja no era el cap de l'Estat, ja que va abdicar l'any anterior, però no el va substituir per un retrat de Felip VI.

L'Ajuntament va informar ahir que presentarà un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La regidora de la CUP a l'Ajuntament, Eulàlia Reguant, va demanar a Colau que no acati la sentència i va advertir: «Si el posen, el traurem».

Per altra banda, el PSC i Ciutadans van demanar complir la sentència. El líder del PSC, Jaume Collboni, va criticar la «gesticulació» de l'alcaldessa en aquesta i altres decisions en la seva primera etapa del mandat, mentre que la líder de Cs, Carina Mejías, va demanar que «es compleixi la llei i es respongui al requeriment d'aquesta sentència».