El periodista Antonio Baños va presentar recurs contra la decisió de la junta electoral de l'ANC d'apartar-lo de les eleccions al secretariat nacional de l'entitat per haver participat en una tertúlia de Rac 1.

En declaracions a aquesta emissora, Baños va explicar que està pendent de si s'accepta el seu recurs i ha defensat que hi va participar com a periodista i no com a candidat.

«Jo sóc periodista i vaig a la tertúlia com a periodista, forma part del meu modus vivendi», va argumentar. Baños va treure importància al seu cas concret i va recordar que s'han exclòs diversos candidats per diferents motius.

«Si no puc estar al secretariat, seré soci de l'ANC i seguiré defensant la República en qualsevol lloc que pugui», va concloure. Aquest matí, davant l'allau de crítiques internes, l'ANC va decidir aturar la votació telemàtica fins que es resolguin els recursos que han presentat diversos candidats exclosos.

«No és un extra»

Baños es va mostrar sorprès per la decisió de l'ANC i va defensar que una cosa és participar en una tertúlia o en un acte per fer campanya per la candidatura i una altra diferent és anar-hi com a periodista. «No és un extra sinó que forma part de la meva manera de guanyar-me el pa», va afegir tot recordant que fa quatre anys que participa en la tertúlia de «El Món a Rac 1», fins i tot abans de ser candidat de la CUP a les eleccions del Parlament.

L'excandidata a presidir l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Liz Castro va denunciar «manipulació» en les eleccions al secretariat de l'entitat.

En un article a «El Món», Castro assegura que hi ha qui està «fent circular les seves llistes de candidats» perquè» «no suporten deixar de remenar les cireres» i troben necessari «excloure les candidatures que no controlen».