La Guàrdia Civil s'ha endut detingut el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons, del Palau de la Generalitat, un cop ha acabat el registre al seu despatx, segons han confirmat a l'ACN fonts de la investigació.

Agents del cos han fet aquest dijous un escorcoll al domicili de Molons, posteriorment l'han traslladat al seu despatx a Palau, on cap a les dotze del migdia se l'han emportat detingut. La previsió és que sigui traslladat a les dependències de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia. Mentrestant, continua l'escorcoll a la seu d'Òmnium Cultural. Els registren han estat ordenats pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum de l'1-O.

Escorcolls a primera hora del matí

El secretari de Difusió, Antoni Molons, ha entrat pocs minuts abans de les 11.00 hores al Palau de la Generalitat per ser present a l'escorcoll que agents de la Guàrdia Civil tenen previst fer al seu despatx. Els escorcolls d'aquest dijous es fan en el marc de l'operació 'Anubis' i per ordre del jutjat d'instrucció número 13, que investiga els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre.

Amb aquests registres s'investiga un presumpte delicte de malversació de fons públics, segons fonts de la investigació. A més del despatx de Molons al Palau, els agents han escorcollat el seu domicili i la seu d'Òmnium Cultural al carrer Diputació de Barcelona. Molons ha d'estar present als escorcolls custodiat per diversos agents de paisà de la Guàrdia Civil.

Molons ha entrat al Palau de la Generalitat per la porta del darrere, al carrer Sant Sever, escortat per agents de paisà de la Guàrdia Civil. A la porta, agents dels Mossos d'Esquadra controlen el perímetre.

Presumpte desviament de fons públics per l'1-O

Amb els escorcolls d'aquest dijous, s'investiga un possible desviament de fons públics per al finançament del referèndum de l'1-O. La malversació de fons públics és un dels delictes que investiga el titular del jutjat 13, Juan Antonio Martínez Sunyer, dins de la causa, que també està oberta per rebel·lió, sedició, prevaricació, desobediència i revelació de secrets. El jutge manté les actuacions sota secret de sumari.

Pel que fa a l'escorcoll a la seu d'Òmnium Cultural, segons han informat fons de l'entitat, dins de la seu hi ha set treballadors retinguts juntament amb membres de la direcció. Els agents han entrat a la seu del carrer Diputació a primera hora del matí i no han entrat al domicili particular de cap dels membres de la Junta Nacional.

Segons informat Òmnium, dins de la seu hi ha set treballadors retinguts juntament amb membres de la direcció de l'entitat. Els agents, a més, han bloquejat el correu electrònic dels treballadors i els han canviat les contrasenyes, segons fonts de l'entitat. Els agents han entrat a la seu del carrer Diputació a primera hora del matí i, segons les mateixes fonts, no han entrat al domicili particular de cap dels membres de la Junta Nacional.

El jutge manté les actuacions sota secret de sumari.