Els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona Rosa P. i Albert L. (a la presó provisional per l'homicidi de la parella d'ella, també urbà) van afirmar ahir que la mort d'un manter el 2014 durant una actuació de la seva unitat va ser accidental, a la seva declaració en qualitat d'investigats davant el Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona, han explicat fonts judicials.

El cas del manter es remunta al 9 d'agost de 2014, quan l'home va morir després d'ingressar a l'Hospital del Mar amb ferides greus a conseqüència de la caiguda des d'uns 30 metres a la zona del Castell de Montjuïc, quan suposadament fugia de la policia.

Segons les mateixes fonts, els agents han ratificat l'atestat policial de 2014 segons el qual la mort del manter es va produir de forma accidental, i cap dels dos investigats ha incriminat l'altre.

Investigació reoberta

La jutge va reobrir la investigació de l'operatiu en el qual van participar els dos agents després que Rosa P. declarés que la mort del manter no va ser accidental i que la seva companya de cel·la també afirmés que l'agent havia assenyalat Albert L. per haver empès el mort muntanya avall.

El cas s'havia arxivat per falta de proves però ara estan investigats els dos agents, companys de patrulla en la Urbana i a la presó provisional per la mort del xicot d'ella, també agent, al qual presumptament van abandonar calcinat dins d'un cotxe prop del pantà de Foix.