La membre de MES i que va ser candidata per ERC a les eleccions catalanes, Magda Casamitjana, va plantejar ahir que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont (JxCat) i l'exconseller Toni Comín (ERC) renunciïn a l'acta de diputat per facilitar l'inici de la legislatura.

«Puigdemont i Comín haurien de renunciar a l'escó. Fa falta un Govern ja!», va explicar en una entrevista del diari «Nació Digital» recollida per Europa Press, en què va recalcar que deixar l'acta no ha de suposar abandonar-los ni menysprear-los.

Des que la CUP va dir que els seus quatre diputats s'abstindrien en la investidura, els escons de Puigdemont i Comín han estat polèmics: són clau per investir un president independentista, però no poden votar perquè són a Bèlgica.

Casamitjana demana que renunciïn per facilitar una investidura, però reivindica que cal «blindar la seva dignitat com a polítics i com a persones», i reclama seguir treballant per aconseguir algun dia la restitució efectiva del Govern destituït amb el 155.

«Farem el que sigui per aquella gent. Intentarem cada dia que tornin, que siguin restituïts, que s'entengui al món que volem República i que aquesta gent no s'ha saltat cap llei. Però no podem abandonar la nostra gent, que l'estan massacrant», va reflexionar.

Casamitjana (que va ser número 5 d'ERC per Girona però va quedar fora del Parlament per un escó, perquè ERC va aconseguir-ne quatre), nega que el pacte de Govern que han presentat la seva llista i JxCat sigui autonomista i neoliberal, com sí afirma la CUP.

«No renunciem a la República però entenem que, amb un embat contra aquest Estat i el poder judicial, l'única cosa que fem és posar gent a la presó i que ens entrin a casa», segons Casamitjana, que en la passada legislatura va ser diputada de JxSí.