El Jutjat Penal 25 de Barcelona va condemnar el jove que va donar un cop de peu a una dona a l'avinguda Diagonal de Barcelona el 2015 i el company que el va gravar a les respectives penes d'un any i mig de presó i d'un any, que el tribunal va suspendre sota la condició de no reincidir i de fer dos cursos de drets humans.

Mario GM, de Talavera de la Reina (Toledo), i Álvaro GM, de Huelva, hauran d'anar a un curs de diversitat per raó de gènere i a un altre de prevenció de comportaments violents (per la «naturalesa violenta i al component humiliant i vexatori «de la seva actuació, segons el fiscal), i no podran acostar-se a la víctima a menys d'un quilòmetre ni comunicar-s'hi, tampoc per telèfon ni xarxes socials.

Curs de Drets Humans

A la vista d'ahir al jutjat penal, es va arribar a un pacte de conformitat entre les defenses i les acusacions del Ministeri Fiscal, l'acusació particular i les dues acusacions populars exercides per Dones Juristes i l'Associació Nacional d'Afectats per Internet i Noves tecnologies. Els acusats es van declarar culpables durant la vista i van acceptar la condemna a penes de presó, així com a indemnitzar la víctima amb 48.000 euros (40.000 per danys morals i 8.000 per les lesions), uns diners que ja van consignar al jutjat, on van ingressar 60.000 euros al juliol de 2017. Els joves van ser condemnats com a coautors de delictes contra la integritat moral i lesions, amb un agreujant de traïdoria i discriminació per sexe, i atenuant de reparació del dany, ia més la jutge ha acordat la retirada del vídeo d'Internet i les xarxes socials. En la sentència dictada «in voce», i que ja és ferma, es va tenir en compte que la viralización del vídeo «va tenir un gran impacte en la víctima i en la resta de dones» a l'espai públic. La matinada del 22 de febrer de 2015, l'acusat va colpejar G.N.S. per l'esquena, cosa que la va fer caure a terra i li va provocar un esquinç, sengles hematomes al genoll i canell esquerres, i dolor cervical, que la van mantenir 75 dies de baixa.