22 de març de 2018
22.03.2018

Els dos «visitants» de Waterloo volien acampar però van perdre les tendes

La policia belga identifica els individus que van intentar entrar a la casa de Carles Puigdemont a Bèlgica

23.03.2018 | 01:13
Un dels homes disfressat.

El fundador de la Hermandad Hermanos Cruzados, Jaume Vizern, que ha residit a Manresa i Sant Fruitós, va explicar que l'acció que ell i un company del Barcelonès van protagonitzar disfressant-se de guàrdies civils davant la residència de Carles Puigdemont a la localitat belga de Waterloo també pretenia organitzar una acampada, però no va ser possible perquè els van perdre la maleta que havien facturat amb les tendes de campanya.

Jaume Vizern va explicar que en cap cas van accedir a la residència de Puigdemont, com es va dir en altres mitjans, «perquè sinó avui no seria aquí» de tornada de Bèlgica, sinó que volien fer una acció «davant la casa, mai a dintre, per manifestar amb humor que ha enganyat i ha perjudicat moltíssimes famílies».

«Molt poc realista»

Vizern va explicar que ell i dos més van anar a l'aeroport per desplaçar-se en avió cap a Bèlgica, però un dels tres va haver de renunciar a fer el viatge per motius personals de darrera hora. Un cop allà van llogar un vehicle i es van dirigir a Waterloo, on es van posar una disfressa «molt poc realista» de Guàrdia Civil, amb granota i tricorni de plàstic.

Relata que hi havia 4 persones a la residència que van marxar i, poc després, van tornar. Passats uns minuts van arribar dos agents de la policia belga.

«Diuen que ens van treure de la casa i és mentida, també que ens van fer treure les disfresses i tampoc és veritat». Sempre segons Vizern, «quan ens van veure els policies van riure. Ens van demanar si havíem anat allà a molestar Puigdemont i nosaltres els vam dir que no, perquè érem plenament conscients que es trobava fora del país». Vizern va explicar que l'acció se'ls va acudir i van pensar que seria una bona idea fer una acampada davant de la residència de Puigdemont vestits de guàrdia civils «per recordar-li «que ha fugit i que la justícia el reclama».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook