L'expresident del Govern Felipe González va desitjar que el candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Jordi Turull, no ingressi a la presó avui, ni tampoc els altres líders independentistes citats pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llanera, perquè considera que el secessionisme no ha de ser «destruït». «Cal guanyar-lo», va postil·lar.

«Tant de bo no se li acudeixi ficar a la presó a cap d'ells, si us plau», va exclamar l'expresident socialista al·ludint a Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Marta Rovira i Turull, admetent durant un acte a Madrid que «és difícil dir això» perquè es pot interpretar com una interferència en la «independència» de la Justícia.

«Si ells violen la llei i fan política antidemocràtica reclamant demòcrates, nosaltres hem de ser exquisidament garantistes», va proclamar González a la presentació del llibre Ganar el futuro de Joaquín Almunia, davant la presència de l'excomissari europeu i diversos exministres socialistes com José María Maravall, Carlos Solchaga, Jordi Sevilla o l'exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba.

«Ja sé que nedo a contracorrent», va afegir González alertant de la «judicialització de la política» més enllà de la situació a Catalunya.

Una cosa que provoca, segons ell, la «degradació» del sistema polític.«Hem judicialitzat la política perquè com a polítics som uns inútils i ens emparem en què ens ho resolgui algú, i quan vam lliurar la responsabilitat als jutges, estem rebent la inevitable politització de la justícia», va explicar.