La Guàrdia Civil va acreditar al Tribunal Suprem una despesa de 1,6 milions d'euros en el referèndum il·legal del passat 1 d'octubre, el pagament del qual es va repartir entre cinc conselleries: Economia, Treball, Presidència, Salut i Cultura. No obstant això, l'institut armat necessita donar compte al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona de la despesa total de l'1-O.

Aquesta xifra és el resultat de sumar a la despesa de publicitat i del Diplocat els 979.661 euros carregats per l'empresa Unipost pel cost vinculat al subministrament de paperetes, el cens electoral i les citacions com a component de mesa electoral. Aquesta empresa va lliurar factures a la Generalitat que la Generalitat va repartir entre les Conselleries dirigides per Oriol Junqueras, Jordi Turull, Dolors Bassa, Antoni Comín i Lluís Puig. El citat repartiment es va realitzar, segons l'informe a què va tenir accés Europa Press, per «una millor ocultació de la despesa destinada al referèndum».

Per a això, aquests cinc Departaments van contractar el repartiment d'unes 56.000 cartes certificades i altres 5.346.734 unitats (cens electoral) que es pretenia repartir com a ordinàries. A la part de l'informe relativa al finançament, la Guàrdia Civil cita expressament als secretaris generals de les esmentades Conselleries: Josep Maria Jové, d'Economia; Josep Ginesta, de Treball; Joaquín Nin, de Presidència; Albert Serra, de Salut i Maria Dolors Portús, de Cultura. La Guàrdia Civil també inclou les quantitats destinades per la Conselleria de Jordi Turull a la campanya de registre de catalans a l'exterior, per un total de 224.835 euros i per a la campanya de publicitat de difusió de l'1-O, a la qual van destinar 277.804 euros. Finalment, els investigadors informen el jutge Pablo Llarena de dos pagaments de 119.700 euros que va realitzar el Diplocat a l'empresa The Hague Center for Strategic Studies, a la qual pertanyien els observadors que van acudir per a la jornada del referèndum il·legal. En el seu informe reflecteixen que, de l'anàlisi de la documentació, es dedueix que «els serveis prestats són realitzats en el marc de l'assessorament que es pretenia d'aquesta institució per al desenvolupament del referèndum de l'1-O».