La líder de Cs, Inés Arrimadas, no va donar credibilitar a l'oferta de diàleg a l'Estat del candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull. «Els que han trencat els ponts amb Espanya no els poden construir. No pot venir com a part de la solució perquè és part del problema», va defensar Arrimadas en el seu discurs durant el ple d'investidura. Arrimadas va instar Turull a «aprofitar l'última oportunitat» abans d'anar al Tribunal Suprem i tenir la «valentia» de dir que és una mentida i no seguir allargant «fictíciament» la «novel·la del procés». I és que, segons Arrimadas, el seu discurs ha decebut tothom perquè no ha reconegut errors però tampoc ha parlat de República. La líder de Ciutadans tampoc va donar credibilitat a les paraules que Turull va dirigir als espanyols argumentant que el candidat a la presidència és l'ideòleg d'eslògans com «L'Espanya subsidiària viu a costa de la Catalunya productiva».

Arrimadas va lamentar també que els partits independentistes estiguin «adaptant la política a la situació judicial» que, segons va apuntar, ells mateixos han provocat. I va concloure que si Turull no hagués d'anar avui al Tribunal Suprem, no seria candidat a la presidència de la Generalitat i ahir no s'estaria celebrant el ple d'investidura que resultaria fallit.

La líder de Cs a Catalunya va aprofitar per dir a Turull que JxCat «no vol aixecar el 155» en proposar com a president un investigat pel Tribunal Suprem.

En la seva intervenció al ple d'ahir, també va retreure a Turull que el seu discurs va ser poc convincent: «Ha estat capaç de decebre tothom». Per a ella, Turull «no ha acceptat la realitat ni ha vingut a reconèixer que tot ha estat una farsa, que no hi ha república ni Arcàdia feliç de la Catalunya independent», i va constatar que no ha al·ludit al que considera que molts independentistes esperaven escoltar: la república i la independència. La líder de l'oposició va explicar que el «no» del seu grup a Turull no ve del desacord ideològic, sinó perquè creu que els sobiranistes «s'han sortit del terreny democràtic».

«Avui no estem davant un ple d'investidura, i no perquè va a ser una investidura fallida, sinó perquè no venim aquí a investir a un president efectiu», i va criticar la convocatòria d'urgència d'un ple per proposar un candidat amb assumptes pendents amb la justícia.

Arrimadas va lamentar que els convoquin «per tenir un capítol més d'aquesta novel·la del procés que vostès estan escrivint», que va definir com una novel·la llarga, cara i de ficció. A més, va vaticinar que «el capítol de Turull d'aquesta novel·la de ficció» serà curt i que ni tan sols JxCat pretén que sigui president. Respecte a les possibilitats del candidat de ser peça clau per a la concòrdia entre l'Estat i la Generalitat, va assegurar que Turull «no pot ser part de la solució a Catalunya, perquè és part de problema». També va retreure al bloc sobiranista que hagi «trencat tota possibilitat de pacte en el Parlament, perquè ho han trencat en la societat», i va dir que els independentistes no desitgen gestionar els problemes de Catalunya, sinó allargar el procés sobiranista per no enfrontar-se a la realitat.

I va concloure el seu discurs exigint a Turull que digui algun aspecte positiu que hagi aportat el procés sobiranista a la societat catalana: «Malgrat tot el que han trencat, Catalunya es tornarà a aixecar», va reblar Arrimadas.