Jordi Turull i Negre (Parets del Vallès, 1966) podria convertir-se avui en president de la Generalitat. En els darrers mesos del govern de Carles Puigdemont va ser conseller de la Presidència i portaveu del Govern després de la sortida de Neus Munté de l'executiu. Home fort del grup parlamentari de Junts pel Sí la passada legislatura, Turull és Llicenciat en Dret per la UAB, ha estat un home fort de Convergència Democràtica de Catalunya i del PDeCAT.

El novembre, la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela el va enviar a presó, juntament amb altres membres del govern, acusats dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. Un mes més tard, el 4 de desembre, sortia en llibertat sota fiança per decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena. És en el marc d'aquesta causa que Turull ha estat citat aquest divendres i podria ser processat.

Dins del partit, Jordi Turull es va quedar dues vegades a les portes de ser nomenat secretari general. La primera l'any 2013, quan Oriol Pujol va dimitir en ser imputat pel cas ITV. Aleshores, CDC va preferir Josep Rull i Lluís Corominas per a dirigir la formació. La segona, l'any 2016, quan Artur Mas el va proposar com a secretari general del nou PDeCAT. Però els militants volien sang nova i desmarcar-se de l'etiqueta de partit corrupte que perseguia CDC. En aquest sentit, el suport (i les fotos) que va donar a Oriol Pujol i Daniel Osacar no van jugar al seu favor.

La carrera política de Turull va començar amb 16 anys, quan es va afiliar a les JNC. Cinc anys més tard passaria a Convergència, i compaginaria la vida de partit amb feines de secretari municipal (Gurb i Sant Vicenç de Castellet), i de professor d'una assignatura de Ciències del Treball a la UAB.

Casat i amb dues filles, és aficionat de l'Espanyol, un amant del senderisme i un apassionat dels viatges, però on acostuma a escapar-se és a Pirineu, a un petit poble de l'Alt Alt Urgell.

Segons la darrera declaració de béns lliurada al Parlament, és propietari al 50% d'un habitatge amb un valor cadastral de 49.677 euros, tenia 10.000 euros en comptes corrents 42.966 euros en plans de pensions.