25 de març de 2018
25.03.2018

Tres arrestats per distribuir marihuana amagada entre cafeteres industrials

Els Mossos d'Esquadra van interceptar una furgoneta amb destí a Utrecht amb aquest carregament ?Conreaven la droga a Riudecanyes

26.03.2018 | 10:00

Tres homes de 37, 42 i 52 anys, veïns de Reus, Vila-seca i Tarragona, van ser detinguts dimecres pels Mossos d'Esquadra com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i per pertinença a grup criminal.

Arran d'una investigació, es va constatar que a l'interior d'uns habitatges de la urbanització Mar de Riudecanyes s'estava duent a terme algun tipus d'activitat il·lícita relacionada amb el tràfic d'estupefaents. Finalment, es va determinar que es tractava d'un grup organitzat de com a mínim cinc persones, que es dedicava al conreu interior de marihuana i al seu posterior tractament i distribució.

A principis d'aquesta setmana els investigadors van interceptar un dels enviaments camuflats amb destinació a Utrecht, als Països Baixos. La furgoneta va sortir de Riudecanyes carregada amb set cafeteres industrials. Quan els agents van escorcollar exhaustivament el vehicle i la càrrega van localitzar sis quilos de marihuana envasada al buit a l'interior dels calderins de les cafeteres.


Material específic de conreu

Els investigats treballaven de manera coordinada, metòdica i prenien grans mesures de protecció amb l'objectiu de no ser detectats. En l'entrada i perquisició judicial duta a terme dimecres als quatre habitatges investigats, els mossos van localitzar diners en efectiu, material específic per al conreu interior de marihuana i restes de diverses plantacions ja recol·lectades.

Es tractava d'unes instal·lacions preparades per al cultiu exhaustiu amb sistemes per evitar ser detectades. Els investigadors donen per desarticulada l'organització criminal ja que dels cinc membres investigats han pogut detenir-ne tres i als altres dos els han fet constar una ordre de recerca i detenció.

Els arrestats van passar divendres a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Reus qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook