Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut a Barcelona un matrimoni per haver portat una dona des de Nigèria i explotar-la sexualment sota amenaces, i se'ls acusa d'un presumpte delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, va informar la Guàrdia Urbana en un comunicat. La investigació va començar a finals de 2017, quan la Guàrdia Urbana va tenir coneixement que un matrimoni d'origen nigerià explotava sexualment una dona de la mateixa nacionalitat a Barcelona.

La víctima havia estat captada a Nigèria, on li oferien treballar en feines de neteja a Espanya, ella va acceptar i l'organització la va traslladar fins a Barcelona: primer en vehicle des de Nigèria fins a Líbia, i en pastera fins a Itàlia.

Durant el trajecte fins a Barcelona va haver de defensar-se per no rebre agressions sexuals i quan va arribar a Barcelona un home la va rebre i la va portar a un pis del districte de Nou Barris. L'endemà va rebre una trucada d'una dona nigeriana, que era la parella de l'home i que li va dir que la passarien a buscar per anar a treballar, la van traslladar a la Rambla i li van dir que havia d'exercir la prostitució.

Durant una setmana es va negar a fer-ho, però li van dir que ho havia de fer per pagar-se el viatge fins a Barcelona, que costava 25.000 euros, i l'amenaçaven de matar-la si no es prostituïa i pagava el deute, per la qual cosa va accedir.