Les joventuts de la CUP, agrupades a Arran, van intentar marcar ahir l'habitatge del jutge Pablo Llarena a Das, un petit municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya, amb pintades en les quals qualificaven el magistrat de «feixista». El mitjà Nació Digital va assegurar, però, que el xalet on es van fer les pintades no és el del magistrat.

«Els Països Catalans seran el teu infern», indicava una de les pintades realitzades per les joventuts de la CUP, en to d'amenaça. En una altra es podia llegir: «Llarena feixista. Ni a Das ni enlloc». Ambdues pintades estaven signades per Arran. A través de les xarxes socials, l'organització juvenil va llançar noves amenaces contra el jutge de l'Audiència Nacional: «L'assenyalarem i respondrem a la seva repressió tantes vegades com faci falta. Mentre Llarena és el responsable d'una de les pitjors ones repressives que ha sofert el poble català des de les Olimpíades de Barcelona 92, creu que podrà venir a descansar».

Per altra part, una campanya de veïns del municipi de la Cerdanya va començar a correr per les xarxes socials dissabte. Es tracta d'una recollida de signatures a la plataforma digital Change.org, que pretén la designació del jutge Pablo Llarena com a persona non grata a Das, i que va iniciar dissabte Francesc Mas Sariola.

El text diu «Els sota signants, veïns de Das, Cerdanya, Catalunya i el Món, sol·licitem a la Casa del Comú de Das, i al Consell Comarcal de Cerdanya, declarin persona non grata el «veí» empadronat a Das, Cerdanya, al senyor Pablo Llarena Conde. Per la «persecució judicial» de l'independentisme català, empresonant polítics electes».

A primera hora del matí s'havien superat les 10.000 signatures i a les sis de la tarda havia superat les 35.000 firmes.