Batalla campal al centre de Barcelona com feia temps que no es vivia. La detenció de Carles Puigdemont a Alemanya va anar elevant la tensió després de la mobilització davant de la delegació del Govern espanyol convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR). Aquesta concentració van acabar amb més de cinquanta ferits lleus, segons els Serveis d´Emergència (SEM), i quatre detinguts per atemptar contra l´autoritat, després que els manifestants llancessin ous i altres objectes contra el cordó policial en un ambient força caldejat, on al final la policia va carregar en diverses ocasions a cops de porra. Segons la Guàrdia Urbana, es van aplegar fins a un miler de persones. Entre els ferits, hi havia quatre mossos d´esquadra, segons va informar el cos policial. A última hora de la nit, es van incrementar els aldarulls a l´Eixample, amb crema de contenidors i barricades al passeig de Gràcia i a la Diagonal.

D´altra banda, unes 55.000 persones es van manifestar davant del consolat alemany, situat a les Torres Mapfre de Barcelona, convocades per l´ANC i Òmnium Cultural. Els manifestants van despenjar una bandera espanyola que hi havia a l´edifici on hi ha el consolat alemany i van hissar una estelada. En aquest punt, també van fer pintades al terra d´«Allibereu el nostre president» i «La democràcia ha mort» en anglès.

A banda de les concentracions a diversos punts del territori (a Lleida també hi va haver aldarulls davant de la subdelegació del Govern, amb dos ferits lleus), també es van produir talls de circulació a diverses car­reteres. Un grup de persones van tallar l´N-340 a Camarles durant prop d´una hora. També van estar tallades la C-14 a Ponts, la C-16 i la C-25 a Sallent, l´N-340 a l´Ampolla, l´N-154 a Puigcerdà. També va haver-hi marxes lentes, entre elles la de l´A-2 entre Soses i Lleida, que va causar 6 quilòmetres de cues.