Centenars de persones es manifesten des de les sis de la tarda davant l'estació de Sants de Barcelona en contra de la detenció de Carles Puigdemont i de l'empresonament de diversos polítics independentistes catalans. La concentració ha estat convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR) i fins a dos quarts de vuit del vespre es desenvolupava de manera tranquil·la.

La convocatòria cridava a encerclar l'estació, objectiu que després s'ha traduït en un recorregut circular a l'entorn de la infraestructura ferroviària. Els concentrats s'han congregat en un principi a la plaça Joan Peiró i des d'allà ha girat en sentit muntanya fins a la plaça dels Països Catalans. Mentre han estat a la primera plaça, els Mossos han blindat l'entrada en aquest punt, però l'accés per l'altra banda estava obert. Quan la manifestació s'ha dirigit fins a la segona plaça, els Mossos han traslladat el bloqueig a la porta d'aquell punt i han alliberat la primera, de tal manera que l'estació no ha quedat tancada en cap moment.

Els manifestants criden consignes a favor de la República i contra els Mossos d'Esquadra. També criden Puigdemont president. En un moment de la concentració s'ha llençat una mena de pols de guix de color groc al cordó policial, algun dels agents del qual ha quedat tacat.

L'helicòpter dels Mossos sobrevola la zona com a part del dispositiu de seguretat que ha organitzat el cos de policia català.

Des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'ha informat que la manifestació ha causat alteracions del servei de bus amb sortida des de la plaça de Joan Peiró. En concret ha calgut desviar les línies 115, V5, H10, 27, 78 i 109.