La vicepresidenta del Govern espanyol i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, va defensar un debat «en profunditat» sobre el «sectarisme» de TV3 i va convidar els grups parlamentaris catalans a fer aquesta sol·licitud al president del Parlament, Roger Torrent.

Des del PP van criticar durament el paper que està exercint TV3 en entendre que està encoratjant les protestes al carrer. Així, el president del PPC, Xavier García-Albiol, va assegurar que el contingut informatiu d'aquesta cadena «és un perill per a la convivència a Catalunya» i que «aquesta gent no pot seguir desbocada incendiant la població». Per la seva banda, la sotssecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va afirmar que TV3 va funcionar diumenge «una vegada més com a altaveu dels independentistes».

En declaracions als mitjans de comunicació, després de presidir en el Palau de la Moncloa la Comissió de Secretaris d'Estat i Sotssecretaris, Sáenz de Santamaría va assenyalar que estaria «bé» començar perquè els grups demanessin a Torrent, que «convoca plens per sorpresa», que es fes un debat «en profunditat sobre el sectarisme de TV3».

Segons el seu parer, els grups parlamentaris haurien de fer un control «molt exhaustiu» de la televisió pública catalana. En ser preguntada si aplicant l'article 155 de la Constitució es pot adoptar alguna mesura, Sáenz de Santamaría va assenyalar que el control parlamentari de TV3 «s'exerceix al Parlament de Catalunya».

«No em posaré a les cases de ningú, però crec que que estaria molt bé un debat en profunditat al Parlament de Catalunya sobre la posició que està adoptant TV3», va manifestar la vicepresidenta, per recordar que al Parlament de l'Estat hi ha una comissió de control de RTVE que se celebra «tots els mesos» i «quan hi ha hagut un problema important s'ha portat a aquesta instància parlamentària».