Els Comitès de Defensa de la República catalana entrenen els ciutadans per participar i reforçar mobilitzacions i com protegir-se en elles i en les «revoltes» i ho fan a través dels tallers de l'organització «En peu de pau». Així s'assegura en un dels últims informes de la Guàrdia Civil, en el qual vinculen els CDR amb l'ANC i Òmnium Cultural i en els quals s'hi afegeix que aquests CDR es van plantejar inicialment com Comitès de Defensa del Referèndum i van jugar un paper important per mantenir oberts els centres de votació el passat 1 d'octubre i també va ser rellevant la seva actuació en els talls de carreteres en la convocatòria de la vaga general a Catalunya del passat 8 de novembre.

Ara, segons apunten fonts policials, també estan sent protagonistes en les mobilitzacions que van tenir lloc diumenge a Catalunya, sobretot a Barcelona, on 92 persones van haver de ser ateses pels serveis sanitaris, entre ells 23 agents dels Mossos d'Esquadra. Segons l'informe de Guàrdia Civil, els membres dels CDR ja van impartir tallers abans de l'1 d'octubre on van donar instruccions per dur a terme una «resistència» pacífica en els col·legis electorals per defensar el referèndum il·legal. Tallers impartits pels

Els Tallers dels CDRs

Tot i això,

En l'informe lliurat per la Guàrdia Civil al Tribunal Suprem s'aporten proves de com van ser impartits aquests tallers a les assemblees que van tenir lloc en els diferents CDRs.

organització dels CDRs

L'institut armat exposa que els CDRs estaven inicialment organitzats per localitats i, amb motiu de la importància que van prendre, es va dur a terme una coordinació per comarques i nuclis de població més grans. Finalment es va crear una coordinació de CDRs de tot Catalunya, a fi de dur a terme l'«operació fronteres», que va consistir en el tall de carreteres. Afegeixen, que com a exemple de la seva capacitat de mobilització i execució hi ha la convocatòria de la vaga del 8 de novembre, que va comportar la resistència activa del tall de carrers i carreteres.

Segons el documents, amb motiu i l'organització en l'àmbit nacional dels Comitès de Defensa de la República es va crear l'usuari CDR Catalunya a les xarxes socials, que es correspon amb el compte al Twitter «CDRCatOficial».