A l'euroordre de detenció dictada pel jutge del Suprem el divendres, el jutge Pablo Llarena demana que es detingui Carles Puigdemont i s'entregui a Espanya pels delictes de rebel·lió i malversació. En aquest tipus d'ordres d'àmbit europeu, s'inclou un llistat de 32 delictes reconeguts a tots els països membre que fan que les entregues dels reclamats siguin més ràpides. Cap dels dos delictes -ni rebel·lió ni malversació- està inclòs en aquest llistat però, tanmateix, el jutge del Suprem considera que la malversació es pot equiparar al delicte de corrupció.

Paral·lelament Gonzalo Boye, advocat dels exconsellers de la Generalitat Toni Comín i Meritxell Serret, que treballa en coordinació amb la defensa de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, va advertir ahir que el procediment d'euroordre en el seu cas pot perllongar-se més d'un any, perquè la legislació belga permet prorrogar els terminis en circumstàncies que aquí concorrerien.

«Si hem d'anar a un procediment d'euroordre això pot durar molt temps, poden ser sis mesos, un any... Molt de temps, perquè la llei no estableix en aquest cas quin és el màxim i dependrà del que vagi sorgint durant aquest procediment», va assenyalar l'advocat dels exconsellers de la Generalitat.