El comitè per la Construcció i la Defensa de la República (CDR) de Salt va convocar ahir una concentració a la localitat amb l'objectiu de denunciar els empresonaments dels polítics catalans i demanar la implementació de la República. L'acte va tenir lloc a les vuit del vespre a la plaça Llibertat, on prop d'una vuitantena de persones es van congregar per protestar per les darreres decisions de l'Estat espanyol i demanar que Carles Puigdemont sigui investit com a president de la Generalitat.

Durant l'esdeveniment es van cantar consignes com «Llibertat presos polítics» o bé «Puigdemont President» amb tot de manifestants que anaven darrere d'una gran pancarta i lluïen llaços grocs.

A més d'aquesta concentració, hores abans, els diferents CDRs de les comarques gironines havien estat ben pendents dels talls de carretera que es van dur a terme en llocs com l'AP-7 a l'altura de Figueres o bé l'N-II a Hostalets de Llers. Durant la tarda també es va fer una marxa lenta que va començar a Vilademuls i va acabar a Fornells. La mobilització es va iniciar cap a tres quarts de cinc de la tarda i des d'aquella hora va provocar prop de tres quilòmetres de retencions a l'autopista en sentit sud.

Quatre actes més

De fet la concentració d'ahir va ser només la primera de les cinc que convoca el CDR de Salt i que ja tenen una data. Totes elles se celebraran els dimarts, començant per ahir i fins al 24 d'abril. Les concentracions s'aniran duent a terme en diferents emplaçaments com el parc de la Maçana, la plaça del Mercat, plaça Catalunya o el passeig Ciutat de Girona.