Els hotelers gironins critiquen durament les accions que els anomenats CDRs estan duent a terme els darrers dies en carreteres i autopistes catalanes, per reclamar l'alliberament dels exconsellers i l'expresident que es troben en diverses presons, i asseguren que els està perjudicant en aquesta Setmana Santa, a més de no descartar que pugui també influir en les reserves de la temporada d'estiu.

El president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, va assegurar a Diari de Girona que «la imagte que s'està donant té repercussions molt serioses, jo soc a Bristol i la premsa va plena diàriament de tots aquests aldarulls, indubtablement això no ens beneficia».

De fet, Escudero va indicar que ja en aquests moments el sector hoteler està notant l'impacte dels incidents: «a l'hostaleria ens està perjudicant moltíssim, el que passa és que la gent no ho diu, però la realitat és aquesta, i parlo amb informació de primera mà». El president dels hotelers va anar més enllà, i va manifestar que «es vergonyós i indignant que això estigui passant al segle XXI, sembla més aviat del 1936».

«D'aquesta manera demostren la poca sensibilitat que tenen pel país i la seva gent. Poden defensar el que vulguin, no seré jo qui els digui que no ho facin, però això que se està fent és indignant, perjudica l'economia del país», va afegir el representant dels hotelers gironins.

«No aconseguiran res»

Escudero va reblar, encara, ressaltant que «no aconseguiran absolutament res per aquets mijtans, els aconsello que es dediquin a treballar pel país, però no de aquesta manera que només portarà dolor i ruïna per a tots».

El sector turístic de Catalunya s'enfronta a un panorama incert amb un dany possible en la seva evolució i en les seves perspectives de futur a causa de la crisi política, l'impacte dels atemptats i la saturació de destinacions principals com la de Barcelona, segons un estudi d'OBS Business School.

L'estudi, que analitza la situació de la inversió estrangera i adverteix sobre l'impacte de la incertesa en la presa d'aquestes decisions, alerta en concret sobre la situació del sector turístic, clau tant a la comunitat catalana com a Espanya per la seva aportació al PIB i l'ocupació que genera.OBS Business School

L'OBS Business School, vinculada a la Universitat de Barcelona, és una escola de negocis cent per cent en línia que ofereix MBAs i màsters orientats a la formació de directius i gestors de negoci.

L'estudi destaca «el deteriorament en l'evolució i les perspectives del sector turístic» a causa de l'impacte de factors com els atemptats terroristes d'agost i al «risc sobre la sostenibilitat del creixement del turisme», que ja ve de lluny.