El vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, ha celebrat que el Tribunal de Schleswig-Holstein hagi deixat en llibertat sota fiança el líder de JxCat, Carles Puigdemont, i hagi descartat el delicte de rebel·lió per manca de violencia. En un missatge a Twitter, Costa -de JxCat- ha subratllat: "A Alemanya hi ha justícia. Un agraïment molt especial a les persones que heu contribuït al fons que permetrà pagar la fiança del president". Ahir mateix Costa va visitar Puigdemont a la presó.

Al seu torn, el diputat de la mateixa formació Quim Torra s´ha limitat a anotar també a la xarxa: "Visca Alemanya!", i Francesc de Dalmases ha sentenciat: "La sort de trobar un país on la justícia mereix aquest nom. Seguim!".

Finalment, la també diputada Laura Borràs ha destacat el "dia rodó" d´avui, ja que els consellers destituïts Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret "mantenen la seva situació a Bèlgica". El tribunal alemany sí que ha acceptat tramitar la petició d'extradició de Puigdemont pel delicte de malversació.