Unes 300 persones convocades pels CDRs es van manifestar ahir en protesta per la visita del Rei Felip VI a Barcelona, on ahir va fer entrega dels despatxos a la nova promoció de jutges.

Els manifestants van marxar pel carrer de la Marina i l'avinguda Meridiana amb càntics com»Puigdemont, el nostre president» davant la impossibilitat d'apropar-se a l'Auditori, blindat per un ampli dispositiu de seguretat dels Mossos d'Esquadra. Des de quarts de 12 del migdia, es va tallar el trànsit als carrers que envolten l'Auditori i cap persona aliena a l'acte podia moure's per aquesta àrea de seguretat marcada per la Casa Reial.

Alumnes de l'ESMUC

Els Mossos van desallotjar alumnes de l'ESMUC -que comparteix edifici amb l'Auditori- que participaven en una seguda per protestar per la visita del Rei i també pels registres que els havien fet a primera hora del matí, segons van explicar diversos estudiants. A més, els alumnes que volien sortir de les instal·lacions ho havien de fer escortats en grups reduïts. Cap a les 2 del migdia, s'ha començat a retirar el dispositiu.

Convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDRs), els participants a la protesta es van concentrar al voltant de les onze del matí, prop del Pont de Marina, i van tallar al trànsit en aquest carrer durant uns minuts. Després, es van manifestar per l'Avinguda Meridiana, mentre un dispositiu de la Guàrdia Urbana n'anava seguint els moviments i interrompia el trànsit de manera molt puntual. Els manifestants van exhibir una pancarta amb el lema»Fem fora la (in)justícia española» (sic) i «Destronem-lo», juntament amb estelades i llaços grocs.

A més, les persones que sostenien la pancarta es van posar caretes de Puigdemont. Després, els participants en la protesta s'han agrupat a l'avinguda Meridiana, a l'altura de l'Auditori, i allà van continuar mostrant el rebuig a la visita del Rei cridant proclames fins que els Mossos van aixecar el dispositiu, tot i que aleshores ja quedaven unes desenes de manifestants.