La Fiscalia de Schleswig Holstein segueix «analitzant» la informació rebuda de les autoritats espanyoles sobre la petició d'extradició de l'expresident de la Generalitat catalana Carles Puigdemont abans de prendre noves decisions sobre el cas.

Fonts d'aquesta Fiscalia van informar a Efe que una representant del departament va participar ahir a la reunió mantinguda a la Haia amb els seus col·legues espanyols per agilitar l'intercanvi d'informació, encara que sense precisar continguts ni durada del partit.

La reunió va tenir lloc a la seu de l'agència europea per a la cooperació judicial, Eurojust, a la Haia i respon a «l'interès compartit» de les dues Fiscalies per agilitar el procés de presa de decisions, ha afegit la portaveu i fiscal primera d'aquest estat federat, Wiebke Hofener.

L'Audiència Territorial d'aquest estat federat va decidir dijous passat la posada en llibertat amb fiança de 75.000 euros de Puigdemont, després de desestimar el càrrec de rebel·lió i requerir informació addicional sobre el de malversació de fons públics relacionat amb el referèndum il·legal de l'1 d'octubre.

La reunió de la Haia va estar envoltada d'un gran secretisme per les dues parts, espanyola i alemanya, i des de l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein es va afirmar fins i tot no tenir coneixement de la seva celebració més que pels mitjans de comunicació.

S'espera ara que la Fiscalia General d'aquest estat federat, que inicialment va abonar en tots els seus punts la petició del Suprem espanyol, presenti un nou escrit davant l'Audiència.

Segons fonts judicials espanyoles, el jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem espanyol estudia la possibilitat de presentar una qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) a Luxemburg en cas que la justícia alemanya desestimi el càrrec de rebel·lió i només admeti l'extradició per malversació de fons públics.

L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein va admetre ahir un «error» en l'acte emès sobre l'extradició a Espanya de l'expresident català Carles Puigdemont, encara que l'ha qualificat de «problema tipogràfic» que no afecta les decisions adoptades. «Els errors existeixen, també en textos emanats d'una audiència», va dir a Efe la jutgessa i portaveu d'aquell tribunal, Frauke Holmer, sobre el salt de dates detectat per un periodista del grup alemany de mitjans Funke en la resolució emesa dijous passat.

En el text, tal com va quedar penjat a la pàgina web de l'Audiència dilluns passat, constava el 31 d'octubre com a data en la qual el govern de Puigdemont va aprovar les mesures i despeses necessàries per celebrar el referèndum il·legal. Aquesta data és «lògicament incorrecta», ha admès la portaveu.