El fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, va dir ahir que les accions dels Comitès de Defensa de la República (CDRs) «entren dins» de la definició del delicte de terrorisme i ha assenyalat que la Fiscalia estudia recórrer la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea.

Sánchez Melgar es va manifestar així, abans de clausurar un curs a Santander, sobre la decisió de posar en llibertat, imputada per un delicte de desordres públics, la dona detinguda aquest dimarts com a presumpta coordinadora dels CDRs, desoint la petició del fiscal que reclamava el seu ingrés a la presó.

A preguntes dels periodistes, el fiscal general va recordar les imatges vistes a la televisió i va assenyalar que aquestes accions podrien ser constitutives d'un presumpte delicte de terrorisme, perquè encaixen, segons va defensar, en la definició que estableix l'article 573 del Codi Penal

«Com que no s'ha considerat així, la fiscalia està valorant la decisió presa pel jutge el dia d'ahir i ho estudiarem a efectes de recórrer o no recórrer», va explicar Sánchez Melgar.

El fiscal general de l'Estat, a més, no va revelar el resultat de la reunió mantinguda ahir entre les fiscalies d'Alemanya i Espanya per abordar l'euroordre de detenció a l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont, en ser «confidencial».

L'únic que va afegir és que se segueix treballant perquè l'euroordre «pugui tirar endavant com a mecanisme de cooperació entre dos països de la Unió Europea».

Després, en la clausura, el fiscal general ha destacat la proximitat d'una fiscalia europea i va assenyalar que quan existeixi es treballarà en una «major cooperació» nacional i internacional, amb «plena acceptació» dels ordenaments jurídics i de les resolucions de tots els països i amb «plena confiança que tots som un».

«El dia que una euroodre sigui un exhort haurem avançat molt. Jo crec que hauríem d'avançar per aquesta matèria. Igual que el jutge de Zamora no qüestiona el jutge de Sant Sebastià la seva actuació quan li demana una cooperació judicial, així ha de passar entre el jutge de Munic i el jutge d'un altre país», va al·legar.