El president destituït de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat que aposta perquè es formi un nou Govern a Catalunya, però ha avisat que no es pot descartar completament que s'hagin de celebrar unes noves eleccions catalanes anticipades. Ho ha dit en una entrevista de TV3 des de Berlín, on ha assegurat que no vol un avançament electoral, però ha afegit que seria "ingenu" descartar absolutament aquest escenari.

"No volem eleccions, però és ingenu pensar que hi ha risc zero. És ingenu. Hi ha una altra part que juga que és l'Estat. Hem de contemplar la possibilitat que hi hagi un interès que ens aboquin a unes eleccions", ha conclòs. Així, l'expresident ha argumentat que JxCat aposta per formar un Govern independentista, però contempla que l'Estat segueixi posant traves als candidats que el seu partit proposa per a la Presidència i, per tant, que finalment calgui repetir els comicis.

Ha explicat que el seu grup treballa amb l'escenari que hi hagi un nou Executiu català sota una premissa, respectar el que ha votat la gent, i ha assegurat que és conscient que hi ha una data límit que és el 22 de maig: "No farà falta apurar fins al final ", ha confiat. "Ara deixem treballar una mica els que estan negociant desencallar la legislatura. Una mica de confiança si us plau. Tenim temps per trobar solucions que respectin el mandat de la gent. Totes les solucions que no respectin això no són solucions", ha conclòs.

Puigdemont ha defensat la reforma de la Llei de la Presidència de la Generalitat que està fent el seu partit per poder fer investidures a distància, és a dir, sense la necessitat que el candidat hagi d'estar obligatòriament al ple del Parlament. "S'està reformant la llei per alguna raó i això ha de donar resultats", ha tancat l'expresident, que ha advertit que ni ell ni l'exconseller Toni Comín, tots dos a l'estranger, tenen pensat deixar l'escó per deixar pas a dos diputats que no estiguin encausats.