Els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola van detenir ahir a Palafrugell un fugitiu condemnat a 15 anys de presó per agressions sexuals continuades a la seva filla, que tenia set anys en el moment dels fets. L'home feia quatre anys que estava escapolint-se de la justícia, fins que ahir va ser capturat en en el domicili d'un familiar.

El fugitiu, de 63 anys, que havia treballat en els serveis mèdics de la Direcció General de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, tenia una ordre de detenció i ingrés a la presó. L'home estava desaparegut des de l'any 2014, moment en el qual l'Audiència de Barcelona va dictar la seva sentència. Durant tots els anys que ha estat fugit, els serveis d'investigació dels dos cossos han treballat conjuntament per tal de poder-lo localitzar. De fet, una de les hipòtesis que contemplaven els agents era que s'hagués traslladat a viure a algun país de Centreamèrica o Sud-amèrica. Arran de la seva fugida, els Mossos i la Policia Nacional van crear un Equip Conjunt d'Investigació l'any 2015. Durant un temps van estar treballant amb el grup de recerca activa de fugitius, però aquesta investigació es va parar quan van rebre informacions que podria estar vivint en un país estranger.

L'any 2016, però, els policies van obtenir informacions que el situaven a Catalunya. És per això que van decidir obrir una nova línia d'investigació i buscar el seu parador. La seva imatge es va arribar a publicar durant uns mesos en el portal EU Most Wanted.

Al final, els agents el van poder capturar ahir al matí quan sortia del domicili d'un familiar proper, que vivia a Palafrugell (Baix Empordà). Un fet, segons relaten els Mossos, molt poc habitual i que feia prenent sempre les màximes precaucions. Segons les investigacions, l'home abandonava poques vegades la casa i, quan ho feia, anava tapat i portava unes ulleres de sol i una gorra, per tal de passar desapercebut.

El detingut, de nacionalitat espanyola, va passar ahir a disposició judicial. El jutjat de la Bisbal d'Empordà serà l'encarregat de portar la causa, i s'espera que l'home ingressi a presó per complir els 15 anys de condemna.