La rosa groga guanya protagonisme a la vermella en una diada de Sant Jordi marcada pel procés. Davant la previsió d'augment de vendes de roses grogues, les floristeries s'han aprovisionat de més flors d'aquest color, que enguany li fa una forta competència a la tradicional vermella.

Molts catalans dubitatius entre el romanticisme i la solidaritat han acabat comprant-ne dels dos colors. Aquesta ha estat una "estratègia" molt freqüent, segons han detectat floristes d'arreu del país. El ritme de vendes de roses grogues està sent molt destacat i, si bé la vermella s'ha mantingut com la guanyadora en algunes parades, en d'altres ha estat superada per la groga.

"Ens en demanen més de grogues que de vermelles, nosaltres n'hem hagut d'encarregar el doble que d'altres anys", explica a l'ACN la Cristina Olivares, venedora de roses al bell mig de de la Rambla Nova. "Està sent un 'fifty-fifty, molts n'agafen una de cada color, aquí ara mateix guanya la vermella, però per molt poc'", afegeix una altra venedora, la Núria Escatllar.

  • Rosa vermella o groga?