25 de abril de 2018
25.04.2018

Vaga d'estudiants del dijous 26 d'abril: Horari i recorregut de les manifestacions

Els estudiants universitaris i de secundària sortiran al carrer aquest dijous al migdia

25.04.2018 | 19:32
Imatge d´arxiu d´una reivindicació d´estudiants universitaris

Els estudiants universitaris i de secundària estan cridats a la vaga aquest dijous. Tant el Sindicat d'Estudiants (SE) com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han convocat una nova jornada de protestes per aquest 26 d'abril que culminarà amb una manifestació al centre de ciutats com Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona.

SEPC centra la seva reivindicació en exigir una rebaixa del 30% de les taxes universitàries i a l'equiparació dels preus de màsters i graus, mentre que SE denuncia una "involució democràcia brutal" a l'estat espanyol i en especial a Catalunya que viu el que consideren "un estat d'excepció franquista".

Horari i punt de sortida de les manifestacions

La convocatòria és a les 12 h en els següents punts:

  • Barcelona: Plaça Universitat
  • Girona: Plaça 1 d'Octubre del 2017
  • Tarragona: Plaça Imperial Tàrraco
  • Lleida: Plaça Ricard Vinyes

En els darrers anys, els estudiants ja han sortit al carrer en diverses ocasions per reclamar un descens en el preu de les taxes universitàries. 

Ara, la portaveu del SE, Coral Latorre, que ha recalcat que Catalunya està vivint una ''ofensiva reaccionària'' i critica que la sobirania del Parlament s'ha suprimit ''pel bloc monàrquic del 155'' i no només pel govern del PP. Per Latorre aquesta involució també s'està vivint a la resta de l'estat amb l'empresonament de rapers o multes de revistes satíriques, un fet que considera ''un escàndol terrorífic''.

Des de SEPC, Mercè Terés ha assegurat que els estudiants no poden estar ''aliens'' a la situació del país i les conseqüències del 155, també a la universitat. Per això creu que cal que els estudiants surtin al carrer per posar l'educació ''al centre, i en clau republicana''.

Per Terés ''si volem construir una futura república'', l'educació ha de ser un dels ''pilars vertebradors''. Per això, per SEPC la protesta no se centra només amb les seves demandes concretes, tot i que creuen que estan lligades amb els drets ''civils i col·lectius'' que estan en perill actualment amb la ''repressió al poble català''.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema