25 de abril de 2018
25.04.2018

Vaga estudiants abril 2018: Horari i recorregut

Estudiants catalans fan vaga aquest dijous contra el 155 i per reduir les taxes

26.04.2018 | 08:11
Vaga d´estudiants abril 2018.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc) i el Sindicat d'Estudiants (ES) han cridat aquest dijous a una vaga d'estudiants a universitats i instituts en defensa de la democràcia, d'acabar amb l'article 155 de la Constitució i demanar l'aplicació del 30% de rebaixa de les taxes universitàries.

Es tracta de la primera vaga estudiantil des de la convocada per la plataforma Universitats per la República i sindicats el 26 d'octubre contra el 155, a més de l''aturada de país' del 8 de novembre i una protesta el 15 de març davant la seu de la Secretaria d'Universitats i Recerca.

La jornada de vaga del dijous ha tingut la seva avantsala aquest dimecres a l'Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que realitza dos dies de vaga i que ha tingut seguiment en vuit facultats del campus de Bellaterra.

El Consell de l'Estudiantat dels Universitats Catalans (Ceucat) ha assegurat aquest dimecres que el motiu principal de la vaga és la reducció dels preus públics de grau i màster, i ha cridat també a fer visible el Dia Internacional de la Visibilització Lèsbica, que se celebra aquest dijous.

Per això, ha instat els col·lectius estudiantils a incloure reivindicacions del Dia Internacional de la Visibilització Lèsbica, instar els deganats i rectorats a suspendre les activitats avaluables i la "essencial unitat" en la comunitat universitària per fer efectiva la reducció en les taxes i revertir la infrafinanciació.

L'ES convoca vaga en defensa de la democràcia i la llibertat, i per posar fi a la "repressió franquista", lamentant els atacs a drets democràtics i llibertats de Catalunya.

Ha cridat a buidar les aules i omplir els carrers "en defensa de la democracia i la llibertat, la derogació de l'article 155, la llibertat dels presos polítics, per la república del poble i contra la criminalització de les idees".

Vaga estudiants abril 2018: MOBILITZACIÓ "EN CLAU REPUBLICANA"

El Sepc ha convocat la vaga aquest dijous en tots els centres educatius com a "tret de sortida de mobilitzacions en clau republicana".

La convoca per demanar aplicar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l'equiparació de preus de màster i grau; apostar per l'educació pública i acabar amb els concerts, i revisar i crear protocols efectius que combatin les violències masclistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema