L'expresident del Govern d'Espanya José Luis Rodríguez Zapatero va afirmar ahir a Oviedo que «no hi ha solució a cap conflicte polític fora del diàleg». Per això, aposta pel «diàleg» per resoldre la situació a Catalunya.

«Els independentistes han de saber que, senzillament, tenen un projecte que ni és possible ni és desitjable», va advertir Zapatero, afegint que «el conjunt de les forces polítiques de l'Estat» han de fer «el necessari, el convenient i suficient per atreure» aquells que han pres els rumbs de l'independentisme.

L'expresident va reconèixer la seva preocupació per la deriva de la situació, incidint que «no hi ha política fora del diàleg». «Tots estem preocupats. Abans o després, el diàleg serà el camí», va remarcar, assegurant que li agradaria «que fos abans».

Així ho va dir en declaracions als mitjans amb motiu de la seva visita a la capital asturiana per rebre el premi «Pura Tomás 2016» que li concedeixen els socialistes de la ciutat per la seva contribució a les polítiques d'igualtat. Zapatero completa la seva jornada al Principat amb una conferència a la Facultat d'Economia i Empresa sobre «La nova dimensió de l'Estat Social».