La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va demanar ahir que sigui l'expresident català Carles Puigdemont qui expliqui «de quina manera ho vol fer» si no aconsegueix ser investit president de la Generalitat o la seva investidura és impugnada.

En una entrevista de Tv3 recollida per Europa Press, Pascal va assenyalar que, si es produís aquesta situació, Puigdemont «posarà una possibilitat sobre la taula, que és la que s'ha de parlar amb molta gent».

No obstant això, va assegurar que Puigdemont és l'actual candidat de JxCat i el PDeCAT, i que si s'ha proposat l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i l'exconseller Jordi Turull com a alternativa ha estat per «vicissituds judicials».

«Ell es va presentar a les eleccions encapçalant aquest projecte perquè va ser apartat de la Presidència de la Generalitat a través del 155», va defensar.

L'exdiputada va recordar que el gener del 2016, després de les eleccions autonòmiques del 2015, el llavors president de la Generalitat Artur Mas va renunciar a ser investit i va proposar a CDC que Puigdemont fos el seu successor, i va afegir: «Ens va dir: «M'agradaria que fos l'última vegada que un president de la Generalitat a dit i a última hora ha de triar-ne un altre».

És per això que va augurar que no es viurà una situació semblant encara que el 22 de maig finalitzi el termini per a una investidura, després del qual es convoquen automàticament eleccions: «No depèn de mi, però des del PDeCAT i JxCat les mirarem d'evitar perquè són un mal escenari» perquè suposen continuar sense Govern i perllongar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

En aquesta línia, va criticar que la continuïtat del 155 provoca indefensió i situacions com que la Generalitat s'hagi personat en la causa per presumpta malversació pel procés participatiu del 9 de novembre contra Artur Mas: «Amb un Govern això no hauria passat».