Un jutge de Martorell investiga pels delictes de discriminació i contra la integritat moral un dels nou professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca denunciat per la Fiscalia per emplaçar alumnes fills de guàrdies civils a identificar-se a classe.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Martorell ha obert una investigació a aquest docent, David T., per la seva intervenció a classe del passat 20 d'octubre, en vigílies de la convocatòria d'una vaga estudiantil independentista.

Denúncia de la fiscalia

De la seva banda, el titular del jutjat d'instrucció número 7 de Martorell té a les seves mans la denúncia de la Fiscalia contra els altres vuit professors de l'IES Palau per les seves intervencions a classe el passat 2 d'octubre, en què suposadament van criticar l'actuació policial contra el referèndum il·legal, tot i que encara no va decidir si l'admet a tràmit.

Mario Daban, germà d'una de les professores de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca denunciades per Fiscalia, va criticar el «linxament públic» al que se l'està sotmetent.

En una carta oberta que va penjar a la xarxa social Facebook, assegura que els últims dies «han estat suficients per enfonsar-la emocionalment, humiliar-la professionalment i assenyalar-la públicament».