04 de maig de 2018
04.05.2018

L'Agència Tributària embarga 110.000 euros a Òmnium i l'ANC

04.05.2018 | 07:02

L'Agència Tributària va embargat els comptes d'Òmnium Cultural per fer efectiu el pagament dels 110.000 euros de sanció de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEDP). També va fer el mateix amb l'ANC.

En el cas d'Òmnium la quantitat correspon als 90.000 euros de la multa més els interessos i recàrrecs derivats de la negativa d'Òmnium a pagar.

La sanció va ser imposada el març del 2017 per tenir una base de dades inoperativa als Estats Units durant el període de temps en què s'estava definint el nou protocol internacional sobre dades allotjades en aquest país. La multa s'ha fet efectiva tot i que l'entitat la va recórrer al contenciós administratiu de l'Audiència Nacional. Per aquesta raó, Òmnium ha anunciat que la recorrerà davant els tribunals europeus, ja que, a parer seu, ha estat «aplicada amb criteris ideològics».

Segons l'entitat presidida per Jordi Cuixart, es tracta una multa «injustificada» que, a parer seu, és un "exemple més de persecució política, de repressió de la dissidència».

Òmnium Cultural va informar que «malgrat que l'entitat disposava de saldo als comptes corrents, l'Agència Tributària ha enviat notificacions d'embargament als creditors en un intent més de desacreditar Òmnium Cultural».

Un embargament que l'ANC, en un comunicat, va qualificar com una acció «repressiva» i un «atac» de l'Estat: «Una vegada més, l'Estat ens vol arruïnar i ens embarga els comptes, igual que ha fet amb Òmnium Cultural», va denunciar.

L'organització independentista va remarcar que se li embarga la mateixa quantitat que a Òmnium perquè les dues entitats es van negar a pagar unes multes «injustes» que ja van recórrer i que ha garantit que seguiran recorrent. L'ANC va criticar que l'Agència Tributària hagi enviat cartes a tots els seus clients per notificar-los l'embargament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook