Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones, cinc homes i tres dones, dels quals sis ja han ingressat a la presó, als quals es consideren autors de nou delictes amb força i cinc furts en joieries de Tarragona, Girona, Mataró i Barcelona.

Segons ha informat avui la policia catalana, a final del 2017, els Mossos van detectar que s'havien perpetrat una sèrie de robatoris en diverses joieries que seguien un mateix modus operandi i que podien haver estat comesos pel mateix grup de persones.

Els lladres tenien, principalment, com a objectiu les joieries ubicades en els centres comercials i actuaven a les franges horàries amb menys afluència de gent, generalment al migdia i primera hora de la tarda.

Entre tres i sis persones del grup entraven en el local de forma escalonada per no alarmar als treballadors i, mentre uns els distreien, els altres robaven les joies exposades a l'abast del públic, sense que, en la majoria dels casos, els treballadors s'adonessin del robatori.

Els investigadors van determinar que els robatoris havien estat comesos pels membres d'un mateix grup amb un alt grau d'especialització, la qual cosa els permetia forçar els panys dels expositors ràpidament i sense cridar l'atenció.

També van comprovar que els integrants del grup, tots de nacionalitat colombiana, tenien una gran mobilitat i actuaven tant a Catalunya i com a l'estranger.

La policia va identificar un dels integrants del grup i el van poder relacionar amb altres persones que ja havien estat detingudes per fet similars, a la vegada que va detectar que una part dels membres d'aquest grup tenien intenció d'anar-se'n del país per continuar operant a França.

Per aquest motiu, el passat dia 25 d'abril els agents van establir un operatiu policial que va permetre detenir a vuit persones i fer tres entrades i escorcolls en els domicilis dels detinguts, dos a l'Hospitalet de Llobregat i una al districte de Nou Barris de la ciutat de Barcelona.

Els agents van comprovar que els membres del grup ja havien estat detinguts a Catalunya per fets similars en l'any 2017 i que la seva activitat delictiva a Catalunya els va proporcionar uns 285.000 euros.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 27 d'abril i el jutge va decretar presó per a sis d'ells, quatre homes i dues dones, i llibertat amb càrrecs per a la resta. EFE