06 de maig de 2018
06.05.2018

Detenen un examinador de trànsit que donava aprovats a canvi de diners

L'any passat va examinar 2.500 alumnes, tot i que de moment només han detectat deu fraus

06.05.2018 | 12:15
Un cotxe de pràctiques d´una autoescola

Els Mossos d'Esquadra han detingut un funcionari de la Direcció Provincial de Tràfic de Barcelona que era examinador en les proves pràctiques per obtenir el permís de conduir que aprovava als aspirants a canvi de diners, sobretot a persones que havien suspès altres vegades.

Segons la policia, l'examinador, adscrit a l'Oficina Local de Sabadell, demanava als alumnes entre 250 i 400 euros a canvi d'aprovar a la prova pràctica.

Els agents han acreditat que aquest any haurien aprovat per aquest mètode un total de 10 alumnes, encara que no descarten que siguin molts més ja que el detingut hauria examinat més de 2.500 alumnes el 2017.

Agents del Grup d'Investigació i Documentació (GRD) de la Divisió de Tràfic dels Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació quan la pròpia Prefectura de Trànsit de Barcelona el va informar de les sospites després de rebre la denúncia d'una autoescola que alertava de les presumptes irregularitats que s'estaven produint per part d'un treballador de l'oficina local de Sabadell.

Els investigadors, amb la col·laboració de la Direcció Provincial de Trànsit, van comprovar que el detingut exigia una quantitat econòmica als aspirants a obtenir el permís de conduir, si volien ser declarats aptes en la prova de control d'aptituds en vies obertes, és a dir, en l'examen pràctic de conduir.

Segons la policia, en algun cas l'alumne ni tan sols va arribar a fer la prova i va ser declarat apte per l'examinador.

La investigació va revelar que el funcionari, de 58 anys, era selectiu amb els alumnes als quals feia la proposta ja que la gran majoria eren persones immigrants, més grans de 30 anys i que s'havien presentat més d'una vegada a la prova sense èxit.

Normalment els abordava el mateix dia de l'examen i els demanava quantitats que se situaven entre els 250 i els 400 euros a canvi d'obtenir l'aprovat.

Davant aquests fets els mossos el van detenir com a presumpte autor dels delictes de suborn, prevaricació i falsificació documental, la quantitat dels quals haurà de determinar la investigació ja que fins ara han documentat deu casos, encara que no es descarten molts més perquè el funcionari va examinar l'any passat a més de 2.500 alumnes.

L'arrestat va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció 2 de Sabadell de passat dia 26 d'abril i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars.

Els Mossos d'Esquadra han informat que la investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions o detencions. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook