12 de maig de 2018
12.05.2018

El Consell de Protecció de la Natura demana la supressió de llicències per extreure corall vermell

També reclama incrementar el pressupost i els recursos humans destinats a la gestió dels parcs naturals i altres espais protegits

12.05.2018 | 18:04

El Consell de Protecció de la Natura, òrgan consultiu de la Generalitat en matèria de conservació de la natura i paisatge, ha acordat aquest dissabte demanar la supressió de llicències per extreure corall vermell a Catalunya. El consell ha reclamat a la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que rectifiqui i derogui les 12 autoritzacions d'extracció de corall vermell que ha concedit a Catalunya i que ampliï la suspensió efectuada per la Generalitat el 7 d'abril de l'any passat a tota la costa catalana. Els membres del consell, reunits en sessió plenària al Parc Natural del Delta de l'Ebre, també han donat suport a l'aprovació de l'Estratègia del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat de Catalunya i a la creació de l'Agència del Patrimoni Natural de Catalunya, i a incrementar el pressupost i els recursos humans destinats a polítiques de conservació i a la gestió dels parcs naturals i altres espais protegits.

El corall vermell està inclòs a la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) des del 2015 com a espècie en perill d'extinció. A la costa catalana, les poblacions de corall vermell es troben principalment a la Costa Brava, entre el Cap de Begur i el nord del Cap de Creus, que és on se centra l'activitat pesquera. Donat que els estudis elaborats pels màxims especialistes de Catalunya en aquesta matèria recomanaven declarar una moratòria de pesca a tota la costa catalana, el Govern va emetre una ordre el 7 d'abril de 2017 que suspenia l'activitat de pesca de corall vermell durant 10 anys a les aigües marítimes interiors de Catalunya, on té competència. No obstant això, el 2 de novembre el Ministeri d'Agricultura deixava oberta l'extracció de corall vermell a les zones on no hi ha aigües interiors incrementant el nombre d'autoritzacions a més del doble de l'any anterior i per una durada de dos anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook