El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va aprovar 12 assignatures de la carrera de Dret en només quatre mesos, entre juny i setembre del 2007, el que equival a la meitat de la titulació, segons publica aquest dimecres 'El Mundo'. El rotatiu explica que el dirigent del PP va començar la carrera a Icade el 1999 i després va traslladar l'expedient al centre Cardenal Cisneros, adscrit a la Universitat Complutense de Madrid.

Fonts de l'entorn de Casado han assegurat al rotatiu que es va poder treure les 12 assignatures que li mancaven ja que es va esforçar "al màxim" aprofitant les vacances a l'Assemblea de Madrid, on havia estat escollit diputat, i durant l'estiu d'aquell mateix any. En canvi, professors dels centre han denunciat pressions d'alts dirigents del PP per donar "facilitats", "lleugereses" i "tractes de favor" per aprovar Casado. Fins i tot, alguns docents afirmen que li van "regalar" part del títol.

Altres professors assenyalen al diari que se li permetia no anar a classe o que "davant del dubte de si calia aprovar-lo o suspendre'l, se l'aprovava", a més de comptar amb convalidacions extraoficials.

Segons el diari, Casado va esgotar totes les convocatòries a Icade i va sol·licitar el trasllat al centre adscrit a la Complutense, on només li van reconèixer set assignatures del pla antic de les 22 que ja tenia aprovades. D'acord amb l'expedient, al febrer del 2005 es va matricular a 13 assignatures de la Cisneros sense presentar-se a cap examen i intensificant la seva activitat política, ja que era president de les Noves Generacions de Madrid, assessor del vicepresident segon de la Comunitat, Alfredo Prada; i secretari de Seguretat de la Comissió de Seguretat del PP de Madrid.

Va ser al curs següent, al -2005-2006- quan el dirigent popular es va matricular a 13 de les 18 assignatures que li mancaven i en va aprovar sis, mentre que al 2006-2007 es va matricular a les 12 restants que aprovaria en un temps rècord (sis al juny i sis la setembre) i quan s'haurien produït pressions d'alts càrrecs del PP com Esperanza Aguirre, que ella nega.

Per la seva banda, el Centre Cardenal Cisneros ha desmentit de "forma contundent" en un comunicat que es donés tracte de favor a cap alumne ni que es concedissin convalidacions extraoficials.