La Policia Nacional ha detingut a Madrid, Barcelona, Pamplona i Mallorca dotze ciutadans colombians, membres d'una xarxa establerta a la capital de l'Estat que es dedicava a falsificar targetes de residència que venia a immigrants il·legals. La banda satisfeia especialment la demanda de documentació falsa de dones de nacionalitat colombiana que exercien la prostitució a Barcelona. Els falsificadors arribaven a cobrar 6.000 euros per cada targeta, tractant-se de còpies de gran qualitat.

Els dotze arrestats -sis a Madrid, quatre a Barcelona, un a Pamplona i un altre a Mallorca- estan acusats de diferents delictes com afavoriment de la immigració il·legal, pertinença a organització criminal, estafa, falsedat documental o infracció a la llei d'estrangeria.

La investigació va començar després que un agent va detectar en un control de documentació una Targeta d'Identitat d'Estranger (TIE) que va resultar ser una falsificació de gran qualitat. Després de la detenció del ciutadà colombià que portava l'esmentada targeta per un delicte de falsedat documental, la Policia va obrir una línia d'investigació sota la sospita de l'existència d'una organització criminal dedicada a la fabricació d'aquestes còpies.

Els agents van constatar l'existència d'una banda ubicada a Madrid, formada per ciutadans colombians, que captaven a Espanya estrangers en situació irregular als qui prometien legalitzar la seva situació administrativa al país mitjançant l'adquisició d'una targeta de residència falsificada. La banda alternava tràmits legals de residència amb la confecció de diferents tipus de facsímils de TIE i d'estampat de segells de la zona Schengen a passaports.